19 Mayıs 2018

ŞAM TATLISI TARİFİ


Malzemeler;

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tepeleme karbonat 
  • 1 su bardağı ceviz ( istenirse)
Şurubu için:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

  1. Şurup için su ve şeker 7-8 dakika kaynatılır inmesine yakın limon suyu ilave edilir.
  2.  İrmik un ve karbonat bir kapta karıştırılır.
  3.  Yoğurt ve şeker birlikte güzelce çırpılır. Daha sonra iri dövülmüş ceviz içi ve birlikte karıştırılmış karbonat un ve irmik ,  karışıma ilave edelir güzelce karıştırılır..
  4. Tereyağı ile  yağladığımız tepsiye hamur alınır ve güzelce yayılır.
  5.  Hamur en az yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamur  180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir.
  6.  Fırından çıkan kek ılınıncaya kadar bekletilir. Dilimlenir ve kaynar olmayan ılık şurup gezdirilerek dökülür.
Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...