Ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarifi.
Malzemeler;
Bardak ölçüsü 200 gr
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı;
- Hamur malzemeleri geniş bir kabın içinde yoğrulur.
- Damla çikolata ilave edilir yoğurmaya devam edilir.
- Dondurma kaşığı veya el ile ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 175 derece ısıtılmış fırında üzerleri hafif kıazıncaya kadar 15-20 dk pişirilir
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder