Malzemeler;
- 1,5 su bardağı iri bulgur,
- 3 su bardağı şalgam suyu, (acılı,acısız)
- 5 adet kornişon salatalık turşusu
- 5-6 adet yeşil soğan,
- 2 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- Maydanoz, dereotu
- Konserve tane mısır
- Limon suyu veya nar ekşisi istenirse
- Tuz
Yapılışı:
- Yıkanıp süzülen bulgur zeytinyağında 5 dakika kavrulur üzerine ısıtılmış şalgam suyu ilave edilir pilav gibi pişirilir dinlendirilir. Soğuyunca geniş bir kaba alınır.
- Doğranmış malzemeler ile zeytinyağı ilave edilir ezmeden karıştırılır.
- Tuz ve limon suyu istenirse konulur.
- Şalgamlı bulgur salatamız servise hazır,
Afiyet olsun :)
iyi bir site teşekkürler
YanıtlaSil