- Yarım kg madımak
- 1 çay bardağı sıvıyağ (tereyağı veya zeytinyağı kullanabilirsiniz)
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı bulgur
- Kıyma, istenirse
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı;
- Ayıklanıp yıkanan madımaklar ince ince kıyılır.
- İnce doğranmuış soğanlar sıvıyağda hafif kavrulur. Kıyma ilave edilir, kıyma kavrulduktan sonra salçalar ilave edilir kısa bir süre daha kavrulur.
- İnce kıyılımış madımak, bulgur ve sıcak su ilave edilir pişirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servisi yapılır.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder