Malzemeler;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz,
- 1 su bardağı zeytinyağı ve çiçek yağı karışımı,
- 1 su bardağı süt ve yoğurt karışımı,
- 2,5 su bardağı tam buğday unu, (normal un olabilir)
- 1/2 su bardağı keçiboynuzu unu, ( öğütülmüş keçiboynuzu)
- İri dövülmüş ceviz,
- Damla çikolata,
- 1 yemek kaşığı kakao,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
Yapılışı;
- Ön hazırlık olarak kek kalıbı yağlanır, un, keçiboynuzu unu, kabartma tozu birlikte elenir hazır edilir.
- Yumurta ve şeker 10 dakika kadar birlikte çırpılır, bitmesine yakın bir çimdik tuz ve vanilya ilave edilir.Süt-yoğurt karışımı, yağ, ceviz ve damla çikolata ilave edilir spatula veya tahta kaşık ile biraz karıştırılır.
- Hazırlanan kuru karışım iki kısımda (partide) ilave edilir yavaş, yavaş karışım bütünleşinceye kadar karıştırılır.
- Yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısı düzgünce dökülür. Kapta kalan karışıma kakao eklenir, tekrar karıştırıldıktan sonra kek kalıbındaki karışımın üzerine dökülür.
- 180 derece ısıtılmış fırında fırınınıza göre 40-50 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder