10 Eylül 2017

KEÇİBOYNUZU UNLU KEK

keçiboynuzlukek 

  Malzemeler;
  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz,
  • 1 su bardağı zeytinyağı ve çiçek yağı karışımı,
  • 1 su bardağı süt ve yoğurt karışımı,
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu, (normal un olabilir)
  • 1/2 su bardağı keçiboynuzu unu, ( öğütülmüş keçiboynuzu)
  • İri dövülmüş ceviz,
  • Damla çikolata,
  • 1 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
Yapılışı;
  1. Ön hazırlık olarak kek kalıbı yağlanır, un, keçiboynuzu unu, kabartma tozu birlikte elenir hazır edilir.
  2. Yumurta ve şeker 10 dakika kadar birlikte çırpılır, bitmesine yakın bir çimdik tuz ve vanilya ilave edilir.Süt-yoğurt karışımı, yağ, ceviz ve damla çikolata ilave edilir spatula veya tahta kaşık ile biraz karıştırılır.
  3. Hazırlanan kuru karışım iki  kısımda (partide) ilave edilir yavaş, yavaş karışım bütünleşinceye kadar karıştırılır. 
  4. Yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısı düzgünce dökülür. Kapta kalan karışıma kakao eklenir, tekrar karıştırıldıktan sonra kek kalıbındaki karışımın üzerine dökülür.
  5. 180 derece ısıtılmış fırında fırınınıza göre 40-50 dakika pişirilir. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...