15 Aralık 2016

HAZIR YUFKADAN FISTIKLI KATMER TATLISI

karmertatlısı 

 Bu nefis Antep yöresine ait olan katmer tatlısını ilk kez yemek kısmet oldu çok beğendim. Yapılışı çok basit  olan bu tatlıyı sizinde seveceğinizi düşünüyorum.. Ben hazır yufka ile hazırladım Malzeme ölçülerini kendinize göre artırabilirsiniz. Bir adet yufkadan 4 porsiyon çıkıyor.

Malzemeler;
  • 1 adet hazır yufka, 
  • 3 yemek kaşığı kaymak,
  • Çekilmiş toz antep fıstığı,
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı,
  • 2-3  yemek kaşığı toz şeker.

Yapılışı;
  1. Yufka tezgaha serilir üzerine fırça yardımıyle erimiş tereyağı sürülür .Her yerine sürmeyebilirsiniz.
  2. Tereyağının üzerine kaymak kaşık ile parça parça yerleştirilir onun  üzerine toz antep fıstığı ve onun üzerine seker serpilir
  3. Yufka gözleme gibi öncelikle yanlardan ortaya katlanır,  daha sonra dört  köşesinden tekrar ortaya doğru katlanır.
  4. Tereyeğı ile yağladığınız yapışmaz bir tavada altlı üstlü kızartılır. Sıcak olarak sevisini yapılır. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...