- 1 adet karnabahar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un,
- 2 su bardağı soğuk süt,
- Tuz, karabiber
- Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Yapılışı;
- Karnabar çiçeklerine ayrılır tuzlu suda 10 dakika haşlanır, süzülür.
- Beşamel sos için tencerede tereyağı kızdırılır 1 yemek kaşığı un ilave edilir un kavrulur. Üzerine 2 su bardağı soğuk süt eklenir devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınmadan önce tuz ve karabiber ilave edilir.
- Orta boy fırın tepsisine haşlanmış karnıbaharlar düzgünce yerleştirilir. Üzerine hazırladığımız sos gezdirilir. Rendelenmiş kaşar serpilir, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder