- 5-6 adet patates
- 1 kutu krema
- 1su bardağı süt
- 4-5 diş sarımsak,
- 1çay kaşığı kırmızı toz biber,
- 1 çay kaşığı kimyon,
- karabiber,
- kekik,
- Tuz
- Üzeri için kaşar peyniri
Yapılışı;
- Patatesler fazla kalın olmayacak şekilde doğranır.Yıkanır, süzülür
- Bir kap içinde krema ile süt çırpıcı ile karıştırılır, kaşar peyniri hariç diğer malzemeler ilave edilir tekrar karıştırılır. (sarımsaklar rendelenir.)
- Hazırlanan karışımın içine doğranmış patatesler ilave edilir iyice karıştırılır.
4-Borcam veya fırın tepsisinin içi tereyağı ile yaplanır. Hazırlanan karışım düzgün şekilde tepsiye yayılır.
5-180 derece ısıtılmış fırında 30 daklika kadar pişirilir.
6-Fırından çıkarılır üzerine bolca kaşar peyniri rendesi ( dilimlenmişde olur ) serpilir tekrar fırına sürülür.
7-Kaşarlar hafif kızarıncaya kadar fırında tutulur.
8-Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder