03 Temmuz 2015

GÜNEŞTE ÇİLEK MARMELATI YAPILIŞI

çilekmarmelatı1
Çilek reçelini sevenler marmelatını da  denesinler diyorum. Biz çok beğendik, tüketilmesi de çok rahat. Yok tanesi kaldı yok suyu kaldı derdi olmuyor. Çileğin tadı tamamen dağılmış oluyor..Ben çok beğendim. Reçelinden daha çok marmelatını yapacağım gibi geliyor..Güneşte bekletme imkanı olmayanlar 10 dakika kadar daha fazla kaynatabilirler. Aynı gün reçelini de yaptım. Tarifi  http://gemyeli.blogspot.com.tr/2010/06/cilek-receli_10.html burada:)

çilekmarmelatı
Malzemeler;
  • 1 kg çilek,
  • 800 gr (4,5 klasik su bardağı) şeker,
  • 1/2  limon suyu,
güneşdeçilekreçeli
Yapılışı;
  1. Çilekler bol suda yıkanır, temizlenir, süzgeçe alınır suyunun süzülmesi için bekletilir.
  2. Çilekler rondodan geçirilir geniş bir tencereye alınır şeker ilave edilir. Ara sıra karıştırarak kaynaması beklenir. Üzerinde biriken köpükler kaşık ile alınır. Tencerenin içinde kepçe bırakırsanız taşma ihtimali azalıyor. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatılır ocaktan alınır. Son 5 dakikasında limon suyu ilave edilir. 
  3. Marmelat borcama alınır güneşin durumuna göre 1-2 gün güneşte bekletilir. 
  4. Sıcak iken kavanozlara doldurulur. Terleme yapmaması için soğuduktan sonra kapağı kapatılır.Hemen tüketilmeyecek ise sıcak iken kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ters çevirilip soğutulur. 
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...