21 Eylül 2010

SARDALYA BUĞULAMASI

SARDALYA BUĞULAMASI
Sardalyaları yağda mısır unu ile kızartmak gerçekten çok lezzetli fakat buğulamasıda çok güzel oluyor. Suyu ayrıca çok lezzetli oluyor, çok severek yiyoruz:)
MALZEMELER:
  • 1 kg sardalya,
  • 1 limon suyu,
  • 1/2 çay bardağı su,
  • 3 adet defne yaprağı, (varsa),
  • Sıvıyağı,
  • Tereyağı,
  • Tuz, karabiber,
YAPILIŞI:
  1. Sardalyaların kafaları koparılır, içleri temizlenir yıkanır, süzülür. Kılçıklarını çıkarabilirseniz çok güzel olur. 
  2. Yağlanmış yuvarlak tepsiye veya karnıyarık tenceresine dizilir. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Bir limon suyu ve yarım çay bardağı kadar su gezdirilerek dökülür. Defne yaprakları yerleştirilir, tereyağı küçük parçalar halinde balıkların üzerine eşit aralıklar ile yerleştirilir.
  3. Kapak kapatılarak kısık ateşde 10-15 dakika kadar pişirilir. Sulu kalabilir .Suyu çok lezezetli. Balıklar suyu ile sıcak servis  yapılır.
Afiyet olsun...

Hamsinin de aynı şekilde buğulaması yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...